Tisková zpráva z předávání cen Roma Spirit 2016 v České republice: Ceny 6. ročníku Roma Spirit 2016 v České republice převzali profesor Ctibor Nečas, R-Mosty, Evangelická akademie VOŠ sociální práce a SOŠ, Richard Samko a Olga Fečová (10. 12. 2016)

Stáhněte si Prohlášení Nadace Michaela Kocába k Mezinárodnímu dni lidských práv – cenám Roma Spirit 2016 v České republice. (21. 11. 2016)

Tisková zpráva: Stáhněte si tiskovou zprávu s postupujícími nominovanými do užšího kola cen Roma Spirit 2016 v České republice. (18. 10. 2016)

V letošním roce se uskuteční první ročník Evropských cen Roma Spirit 2016 – European Roma Spirit Award 2016 (ERSA), mezinárodního oceňování aktivit a projektů zlepšujících životní podmínky a přispívající k plnohodnotné a důstojné integraci romské menšiny v zemích Evropy.

Slavnostní předání cen se uskuteční 10. října 2016 v Bratislavě, při příležitosti konference „Zlepšenie postavenia rómskej mládeže ako hnacej sily zmien“, která je oficiální událostí SK PRESS 2016. Záštitu nad událostí převzal ministr zahraničních věcí a evropských záležitostí Miroslav Lajčák a ministr práce, sociálních věcí a rodiny Ján Richter. Čestnou funkci předsedkyně Mezinárodní poroty ERSA převzala eurokomisařka Věra Jourová.

Složení mezinárodní poroty: Věra Jourová, evropská komisařka pro spravedlonost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví, Michael Kocáb, organizátor cen Roma Spirit v České republice, Andrzej Mirga, Romský vzdělávací fond, Mirjam Karoly, Úřad pro demokratické instituce a lidská práva, Esther Brooks, Rutgersova univerzita. Porota měla k dispozici 65 nominací z 23 evropských zemí v pěti kategoriích (1. nevládní organizace, 2. společnost, organizace, zaměstnavatel, 3. média, 4. obec, 5. osobnost).

Stáhněte si tiskovou zprávu k výběru postupujících do užšího kola, mezi nimiž postoupila za Českou republiku Romea.cz v kategorii média. GRATULUJEME!!! (27. 9. 2016)

Tisková zpráva: Stáhněte si tiskovou zprávu s vyhlášením zasílání nominací do 6. ročníku Roma Spirit v České republice. (21. 6. 2016)